1. Головна
  2. Новини
  3. Фінансові новини
  4. Як уряд планує підтримати підприємців у 2021 році?

Як уряд планує підтримати підприємців у 2021 році?

Фінансові новини

У 2020 році Кабінет міністрів прийняв рішення про підтримку малого і середнього бізнесу і ініціював програму кредитування 5-7-9%, яка дозволяла кожному підприємцю оформити кредит і продовжити займатися своєю діяльністю.

Кредитон

За умовами даної програми максимальна сума кредитування становить до 200 000 Євро і може бути надана клієнту на строк до 5 років. Процентна ставка по кредиту залежить від обороту компанії на рік. До 50 млн. гривень - 5% річних, за умови найму не менше двох нових співробітників протягом одного кварталу. Ставку в 7% річних можуть отримати підприємці, оборот яких становить також до 50 млн. гривень, але при цьому нові співробітники не наймаються. Для суб'єктів з оборотом понад 50 млн. гривень передбачено ставку 9% річних, але вона може бути зменшена за рахунок найму співробітників - мінус 0,5% за кожне робоче місце, але не більше 5% сумарно. Також варто зазначити, що кредити видаються в Національній валюті, мета кредиту - поповнення оборотних коштів або інвестиційна діяльність.

За даними Міністерства Фінансів України, в 2020 році було оформлено понад 9 000 кредитних договорів за програмою 5-7-9%. Загальна сума виданих коштів для підтримки бізнесу склала більше 21 млрд. гривень.

Як зміняться умови кредитування в 2021 році?

У Кабінеті Міністрів вважають, що підтримка підприємців України і розвиток кредитних програм для малого та середнього бізнесу є пріоритетним напрямком розвитку економіки країни.

На початку 2021 року уряд виступив з ініціативою зміни умов кредитування і подальшого розвитку продукту 5-7-9%. Таким чином у 2021 році, максимальна сума, на яку клієнт зможе розраховувати для поповнення оборотних коштів або інвестування, може вирости з 200 000 Євро до 400 000 Євро. Решта умов при цьому попередньо можуть залишитися без змін. Ця ініціатива пов'язана з ростом попиту на кредити і наявністю запитів реальних позичальників, підтримка ефективної роботи яких вимагає більш вагомих вкладень.

Кредитон

За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, програма кредитування на державному рівні дозволить більшій кількості підприємців займатися бізнесом і розвиватися, що позитивно позначиться на економічному розвитку країни. На сьогоднішній момент, скористатися державною кредитною програмою 5-7-9% можна в 24 банках, але список фінансових організацій, готових надавати послугу буде збільшуватися протягом 2021 року.

Вам також буде цікаво

Записи відсутні