1. Головна
  2. Новини
  3. Новини компанії
  4. Чи впливає кредитна заборгованість на вашу поїздку за кордон

Чи впливає кредитна заборгованість на вашу поїздку за кордон

Новини компанії

Image

ВАЖЛИВО! На що потрібно звернути увагу при виїзді за кордон

Боргові особливості, що впливають на виїзд з країни

Існує стереотип про заборону виїзду за кордон маючи кредит. Варто зазначити, що таке твердження не на сто відсотків відповідає дійсності, і має масу нюансів. Єдиний вагомий та офіційний аргумент на користь заборони, в даному випадку, - це рішення суду. Але й за умови отримання заборони, є кілька способів покинути країну. Про них ми розповімо далі.

Наступне, що варто знати про дану заборону, крім наявності судового вердикту - це види прострочень, при яких реально забрати можливість подорожувати без перешкод. Сюди відносяться не тільки кредитні заборгованості, а також і: ЖКГ, податкові борги, не виплачені аліменти та інше.

Також, потрібно знати про різницю між: кредитом та простроченою заборгованістю. Подати на вас до суду, і в результаті, надати документ, що забороняє виїзд, - можна тільки на підставі несвоєчасного погашення. Тобто, сам по собі наявний кредит не впливає на ваші пересування за межами країни.

Більш того, мета поїздки не буде мати значення при вже існуючому і набутому чинності судовому рішенні: будь це відрядження або майбутня відпустка.

Шляхи вирішення

Найнадійніший спосіб у даній ситуації - це, звичайно ж, погасити тіло кредиту, всі штрафи та пеню. У такому випадку заборгованість зникне, а з нею, і заборона на пересування. Якщо фінансове становище, поки що, не дозволяє розплатитися з боргами, - тоді розглянемо наступні альтернативні варіанти.

Реструктуризація. Дуже гарне рішення в якості альтернативи – це дати додатковий час для себе, та зняти прострочений статус з чинного кредиту. На такий компроміс, компанія, що видала позику, може піти в індивідуальному порядку. Великий шанс, що обставини вашої неплатоспроможності здадуться позикодавцю цілком вагомими і поважними, щоб піти на поступки.

Рефінансування. Суть такого варіанту - перекредитування. Тобто, ви можете звернутися в інший банк, або фінкомпанію, з метою перепозичити кошти для оплати поточної заборгованості. Звичайно, що вагомим фактором є розмір боргу, але якщо сума не позамежна, - можна скористатися послугою онлайн мікрокредитування. Це хороша альтернатива класичниму кредиту за рахунок гнучкості та лояльності умов, які пропонують мікрофінансові компанії, а саме: мінімальної кількості формальностей і роботи в дистанційному режимі.

Але варто розуміти, що новий кредит - це чергова перевірка вашої кредитної історії. Варто пам’ятати, що актуальна заборгованість негативно вплинула на ці дані про вас. Отож, варто об'єктивно оцінювати свої шанси на отримання нової позики.

Можливо, Вам буде корисна стаття «Як виправити кредитну історію».

Неофіційні методи. Існує кілька додаткових варіантів, які застосовуються у разі наявності судової заборони на виїзд з країни.

Один з них - це перетин кордону протягом 10 днів після оголошення результатів судового засідання. Оскільки, саме в цей часовий проміжок вони вступають у дію. А значить, за цей період ви цілком легально маєте право пересуватися за межами країни.

Також, можливий, так званий, варіант - «робота у кредит». Поступово, на основі такого договору, ви, як фізична особа, маєте право виїзду за кордон з метою працевлаштування і, відповідно, подальшого погашення заборгованості. Майбутній роботодавець буде оплачувати ваш борг шляхом вирахування певного відсотка із заробітної плати, передаючи отриману суму вашому позикодавцю.

Вам також буде цікаво

Записи відсутні