1. Головна
  2. Новини
  3. Фінансові новини
  4. Рік Щура - до грошей. Скільки будуть отримувати в цьому році пенсіонери і які підвищення соціальних виплат заплановані в 2020 році.

Рік Щура - до грошей. Скільки будуть отримувати в цьому році пенсіонери і які підвищення соціальних виплат заплановані в 2020 році.

Фінансові новини

2020 рік за східним календарем – це рік Щура, а ця тварина символізує багатство і енергійність.

В фінансовій компанії Кредитон підрахували, чи дійсно доходи українців цього року зростуть.
Відповідно до прийнятого держбюджету на цей рік, з 1 січня повинна вирости мінімальна зарплата – на 550 грн, і її рівень складе 4723 грн. Цікаво, що вперше за часи Незалежності, рівень мінімальної зарплати в Україні перевищив аналогічні показники для сусідніх Білорусі та Росії.

терміновий кредит на картку

Однак для пенсіонерів ситуація з виплатами все ще залишається важкою – мінімальна пенсія з грудня минулого року хоча і була підвищена, але все ще залишається вкрай низькою – лише 1638 гривень. Однак з 1 липня цього року її буде підвищено до 1712 гривень, а з 1 грудня – до 1769 гривень. Тим часом прожитковий мінімум, тобто мінімальна сума, яка потрібна людині на те, щоб вижити, також виріс – з 1 січня він становить 2027 гривень, з 1 липня він зросте до 2118 гривень, а з 1 грудня – до 2189 гривень. Зрозуміло, що такий рівень мінімальної пенсії не може забезпечити безбідну старість. Але в грудні минулого року влада обіцяла доплачувати найстаршим пенсіонерам – ті, хто старше 80 років, можуть отримати доплати до пенсій в розмірі 400-1100 гривень, і на це президент Володимир Зеленський обіцяв відшукати 13 млрд гривень. Однак, коли це буде зроблено, поки що не ясно.

Пенсіонерам старше 80 років також пообіцяли і доплати по 670 гривень в якості плати по догляду за людьми похилого віку, і на це закладено в бюджет цього року понад 800 млн гривень.

Серед хороших новин, наприклад, і те, що цього року передбачена разова виплата допомоги молодим вчителям (які мають менше 10 років стажу) в розмірі 21 тис. гривень. Це важлива доплата, оскільки зарплати вчителів в Україні і так невисокі, а молоді педагоги до цього ж ще й отримують на 3 тис. зарплатні менше, ніж їх колеги з 30-річним стажем.

Крім того, з 1 січня на 380 гривень підвищено максимальний розмір допомоги по безробіттю, і він складе 8408 гривень, а до кінця поточного року його планується довести до 9080 гривень.

Зростуть і виплати на дітей з малозабезпечених сімей – з 85% від прожиткового мінімуму до 130%, виплати для сиріт і дітей без опіки підвищаться з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, а виплати на дітей-інвалідів – до 3,5 прожиткових мінімумів.

Є обнадійливі новини і для тих, хто напружено працює. Якщо подивитися на дані Державної служби статистики, то середня зарплата по Україні в листопаді 2019 року (більш свіжих даних ще немає) склала 10,7 тис. гривень. Але міністр економіки Тимофій Милованов спрогнозував, що в цьому році реальна зарплата (тобто зарплата в умовах, коли ціни на товари і послуги не підвищуються) виросте на 10%. Як зазначив міністр, зарплата в Україні зростає високими темпами вже четвертий рік поспіль, і її купівельна спроможність вже перевищила рівень докризового 2013 року. Тому в українців є всі шанси у рік Щура заробляти більше, ніж у рік Свині.

Але якщо ж з якихось причин намалювалась пауза в заробітку, і утворився тимчасовий дефіцит готівки в гаманці, завжди можна звернутися в компанію Кредитон, де за прийнятний відсоток можна дуже швидко і без зайвого клопоту оформити терміновий кредит на картку.

Вам також буде цікаво

Записи відсутні