1. Головна
  2. Новини
  3. Новини компанії
  4. Чи впливає кредитна історія на видачу чергового кредиту

Чи впливає кредитна історія на видачу чергового кредиту

Новини компанії

Життя влаштоване таким чином, що крім радісних подій, існує ряд проблем, які, найчастіше, пов'язані з фінансовими питаннями. Іноді вирішити всі проблеми не виходить через знайомих та рідних, і тоді доводиться шукати, де взяти гроші, щоб врегулювати труднощі, які виникли наразі.

Той, хто вже брав кредит раніше, знає, які фактори можуть вплинути на видачу позики. Це і рівень доходу клієнта, і сімейний стан, і наявність робочого місця, і географічне положення, і багато іншого. Також, отримавши раніше кредит, у користувача вже існує кредитна історія, яка може як допомогти отримати позику, так і зіграти проти позичальника.

Image

Хороша кредитна історія

Всі дані по кредитах передаються та зберігаються у бюро кредитних історій. В Україні існує декілька бюро. Як банки, так і фінансові компанії, користуються їхніми послугами й отримують всю необхідну інформацію про позичальника.

Якщо клієнт оформляв напередодні кредит, відповідально ставився до нього і своєчасно погасив заборгованість, дані по його позиці будуть відображені в бюро і такого користувача можна віднести до клієнтів з хорошою кредитною історією.

Завдяки наявності кредитної історії, та ще й з позитивним кредитним резюме, збільшується ймовірність отримати не тільки новий кредит, а й кращі умови по позиці, наприклад, більша сума та довший термін кредитування.

Кредит онлайн

Щоб створити клієнту хорошу кредитну історію, необхідно:

  1. Дотримуватися наступних рекомендацій: отримати кредит на суму, яку реально можна буде віддати у призначену дату.
  2. Намагатися за весь час не заходити у прострочення за платежами.
  3. При крайній необхідності, краще продовжити кредит, сплативши тільки відсотки та комісії за позикою і вибравши новий строк оплати.

Ні в якому разі не можна допускати ситуації, коли, взявши кредит, позичальник відмовляється його повертати. Якщо виникла важка фінансова ситуація і користувач розуміє, що не в силах оплатити борг, йому слід звернутися за допомогою в той банк або фінансову компанію, де він брав позику, та отримати рекомендації щодо подальших дій.

Погана кредитна історія в майбутньому не дасть можливості клієнту отримати черговий кредит і гроші в борг. У житті може трапитися всяке, коли людині знадобляться кошти, а вона буде не в змозі де-небудь їх знайти, так як її кредитне резюме має багато «чорних плям», що зберігаються в архівах бюро.

Тому, якщо користувач знає, що рано чи пізно йому знадобиться оформити кредит, щоб отримати гроші в борг, він повинен подбати про свою кредитну історію, і в разі наявності негативної інформації про попередні кредити, намагатися виправити кредитну історію якомога швидше.

Вам також буде цікаво

Записи відсутні