1. Головна
  2. Новини
  3. Фінансові новини
  4. Ринок землі в Україні - початок

Ринок землі в Україні - початок

Фінансові новини

Вже зовсім скоро, а саме з 1 липня 2021 року в Україні стартує відкриття ринку землі, яке дозволить будь-якому українцеві, а можливо і не тільки, придбати або взяти в оренду землю сільськогосподарського призначення. У багатьох країнах Європи дана практика вже зарекомендувала себе з позитивного боку і є вигідною інвестицією для будь-якого охочого.

Кредитон


Як це працює?

Аналітики Crediton визначили, що для того, щоб придбати землю (пай) необхідно буде брати участь в торгах, які за словами Уряду будуть відкриті для всіх бажаючих. Далі, купленим активом можна буде розпоряджатися на свій розсуд - обробляти, продавати, здавати в оренду. За прогнозами фахівців даний вид інвестування може виявитися вигідніше, ніж покупка нерухомості і здача її в оренду.


Яка ж вартість гектара чорнозему?

На даний момент однозначної відповіді на це питання немає, так як у формуванні ціни конкретної ділянки бере участь багато супутніх чинників, але в середньому, за словами Міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, вартість 1 гектара землі становитиме близько 2 000 доларів США (56 000 грн.). Також, міністр повідомив, що основним завданням Мінагрополітики є старт торгів на ринку землі, але Уряд країни не очікує високий попит на паї.

Роман Лещенко вважає: «Придбання землі в Україні - найбільш вигідне вкладення. Зараз обробляються всі землі сільськогосподарського значення, навіть пісочний уділи Житомирської області, так як це прибутковий бізнес.Вартість оренди земельної ділянки за 1 гектар складає більше 150 доларів США і дана вартість щорічно підвищується. Пасивна прибуток приваблює всіх. Земля - це відмінний актив, що стабільно приносить прибуток".

За даними Державної служби, рейтинг орієнтовних цін на землю (1 га) по областям України наступний:

1. Черкаська область - 33 000 грн.

2. Чернівецька область - 33 000 грн.

3. Харківська область - 32 000 грн.

4. Кіровоградська область - 31 000 грн.

5. Одеська область - 31 000 грн.

6. Хмельницька область - 30 000 грн.

7. Полтавська область - 30 000 грн.

8. Дніпропетровської область - 30 000 грн.

Кредитон

Дані ініціативи держави спрямовані на зміцнення позицій України на міжнародному аграрному ринку і активний розвиток сільського господарства країни. Протягом наступних 10 років це повинно стати основною метою економічного розвитку України.

Вам також буде цікаво

Записи відсутні